Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolowy kociołek"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Składniki
Fasolę zalewam wodą i od- stawiam na całą noc. Rano zalewam świeżą wodą, tak by fasola pływała, dodaję liść laurowy, ziele i gotuję ok. 40 min.
Pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek smażę na oleju. Dodaję pokrojoną kiełbasę, boczek, pieczarki oraz paprykę i cukinię, całość duszę ok. 6-7 minut.
Przekładam do garnka z fasolą, dodaję koncentrat, doprawiam ziołami, solą i pieprzem, gotuję do miękkości. Robię zawiesinę z mąki i kilku łyżek wody, zagęszczam potrawę i gotuję 2-3 minuty. Podaję posypaną np. szczypiorem.
65 min + 12 h • Porcja 182 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie