Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana cebula"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 55
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 55
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Składniki
Cebule obierz, gotuj 5 minut. Wyjmij, wystudź. Do wody wrzuć ryż, ugotuj na półmiękko, pod koniec gotowania dodaj kilka kropli koncentratu buraczanego. Z cebul odetnij 1/3, wydrąż środki, pokrój je w kostkę, podsmaż na oleju. Boczek pokrój na paski.
Ryż wymieszaj z podsmażoną cebulą i boczkiem. Farszem nadziewaj cebule. Układaj w naczyniu wysmarowanym olejem. Wierzch każdej cebuli przykryj odciętym czubkiem, podlej bulionem, zapiekaj 30 minut w 180°C.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień