Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowana cukinia zapiekana z piure"
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj w posolonej wodzie. Cukinie umyj, rozetnij wzdłuż na pół. Półokrągłą łyżką wydrąż środki z pestkami oraz miąższ. Na dużej patelni rozgrzej olej, włóż wydrążone łupinki i smaż 3-4 minuty na małym płomieniu.
Pod koniec posyp je solą oraz pieprzem. Miękkie ziemniaki odcedź, utrzyj z mlekiem i masłem. Piure ziemniaczane przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Kiełbasę pokrój na drobne kawałeczki. Szczypiorek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Piure ziemniaczane wymieszaj z pokrojonymi składnikami. Wydrążone cukinie napełnij przygotowanym farszem. Ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Żółty ser zetrzyj. Posyp nim cukinie. Podlej je bulionem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 20 minut.
ok. 75 minut, 1 porcja zawiera ok. 200 kcal. Ok. 2,70 zł za porcjęŹródło: Tina