Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane cebule"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 159
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10528
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 159
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10528
Składniki
Cebule obierz, zetnij wierzchy, gotuj 5 minut we wrzątku. Bułkę namocz w mleku. Marchewkę obierz, zetrzyj. Cebule wyjmij, wydrąż. Miąższ cebul, obrany czosnek i natkę posiekaj.
Mięso wymieszaj z odciśniętą bułką, marchewką, jajkiem, połową miąższu cebul, natką i czosnkiem. Farsz przypraw solą, pieprzem i ziołami. Cebule napełnij farszem. Ustaw w żaroodpornej formie. Obłóż resztą miąższu. Oprósz pieprzem oraz ziołami.
Cebule z farszem przykryj plasterkami sera. Podlej bulionem. Piecz ok. 40 minut temp. w 180°C. Gotowe cebule przełóż na talerz. Sos z dna naczynia zmiksuj, przypraw, polej nim cebule. Danie udekoruj.Źródło: Naj