Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane dynie"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8937
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2932
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8937
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2932
Składniki
Ugotuj kaszę na sypko w osolonej wodzie. Dynie umyj, przekrój wzdłuż i usuń nasiona.
Na oleju podduś pokrojoną w krążki cebulę, dodaj posiekany czosnek, kurkumę i ostrą paprykę. Po 3 minutach dołóż kurki i smaż, aż się zarumienią. Dodaj kaszę, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj.
Połówki dyni uzupełnij nadzieniem i wstaw do żaroodpornego naczynia. Podlej wodą (ok. 2 cm) i piecz w 200oC przez 20-25 minut. Udekoruj świeżymi ziołami, np. bazylią.Źródło: Takie jest życie