Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane jajka na cztery sposoby"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5246
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 85
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5246
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 85
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Odcedź, obierz, wystudź. Z jajek zetnij wierzchy, ostrożnie wyjmij żółtka.
Farsz serowy: do miseczki włóż fetę i 4 żółtka. rozgnieć widelcem. Wymieszaj z koperkiem i jogurtem. Przypraw solą i pieprzem. Nałóż do 4 wydrążonych jajek.
Farsz łososiowy: łososia i 4 żółtka posiekaj. Wymieszaj ze skórką i sokiem cytrynowym oraz majonezem. Przypraw. Nałóż do 4 wydrążonych jajek. Udekoruj kawiorem.
Farsz curry: odcięte wierzchy jajek oraz 4 żółtka posiekaj. Wymieszaj z serkiem topionym oraz 1/2 łyżeczki curry. Farsz posól do smaku. Nałóż do 4 wydrążonych jajek. Udekoruj suszonymi płatkami chili.
Farsz z ćwikłą: resztę żółtek posiekaj, wymieszaj z ćwikłą. Nałóż do pozostałych jajek. Wszystkie jajka ustaw na ozdobnym półmisku. Ewentualnie udekoruj je gałązkami ziół.Źródło: Naj