Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane kalarepki"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20688
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5202
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20688
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5202
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 63
Składniki
Kalarepy obrać, gotować ok. 30 minut, odcedzić, odciąć górę, wydrążyć, miąższ pokroić. Cebulę posiekać, sparzyć, odcedzić. Z papryk usunąć nasiona, drobno pokroić.
Pieczarki pokroić w ćwiartki, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną paprykę, kalarepę, doprawić, wystudzić, odsączyć, wymieszać z cebulą i groszkiem. Kalarepy faszerować warzywami, posypać pokrojonymi w kostkę tostami, polać jogurtem wymieszanym z majonezem, musztardą i przyprawami.
Przed podaniem kalarepki posyp posiekaną natką pietruszki. Pasują do dań mięsnych zamiast ziemniaków, kaszy czy ryżu.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium