Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane papryki z pieca"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 163
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 163
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minut
Ryż ugotować w posolonym wrzątku. Pieczarki pokroić na połówki. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pieczarki, smażyć 4 minuty. Dodać groszek (nie rozmrażać) i odsączoną kukurydzę. Chwilę poddusić. Zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem.
Paprykom odciąć wierzchy, wydrążyć nasiona. Ryż wymieszać ze składnikami z patelni i goudą pokrojoną w kosteczkę.
Papryki napełnić przygotowanym farszem. Przykryć odciętymi wierzchami. Ustawić w żaroodpornym naczyniu i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 40 minut.
Masło stopić w garnku. Oprószyć mąką. Krótko zasmażyć. Zasmażkę wymieszać z zimnym bulionem oraz mlekiem. Cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia. Dołożyć serek topiony.
Podgrzewać, aż serek się rozpuści. Dodać posiekany tymianek. Doprawić solą i pieprzem. Na półmisku ułożyć upieczone papryki. Polać sosem.Źródło: Życie na gorąco