Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane patisony"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Składniki
Patisony umyj, odetnij górę i pozbaw miąższu. Posól i odstaw do góry nogami (puszcza sok). Mięso i pora przesmaż na maśle na patelni. Połącz sosy, oliwę, harissę i roztrzepane jajko.
Dodaj posiekane suszone pomidory i pokrojoną w kostkę cukinię. Po ostudzeniu wrzuć mięso i usmażonego pora. Nadzieniem wypełnij wydrążone i odsączone patisony, dopraw ziołami i zapiekaj 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
• 50 minut • dla 4 osób • cena 24 złŹródło: Show