Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane pomidory"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 404
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 404
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
W garnku rozgrzej masło i olej, dodaj mąkę i szybko podsmaż. Kiedy mąka lekko się przyrumieni, wlej mleko i wymieszaj. Następnie dodaj śmietanę i sól. Gotuj 15 minut. Powstanie gęsty, biały sos.
Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż i wrzuć do sosu. Dodaj pokrojoną paprykę, zielony pieprz, orzeszki pinii i tarty parmezan. Całość dopraw pieprzem i podgrzej. Z pomidorów usuń czubki i wyżłób z nich miękki środek. Rozłóż do nich mieszankę z kurczaka i ułóż w brytfance. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym na 180°C.Źródło: Na żywo