Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane pomidory"
Składniki
Migdały zalej gorącą wodą. Odstaw na ok.15 minut. Potem odcedź je, zdejmij skórkę, osusz. Obrane migdały drobniutko posiekaj (ew. zmiel w specjalnym młynku do orzechów). Zioła opłucz, odłóż trochę do dekoracji.
Pozostałe zioła posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę wprost do masła, utrzyj na puszystą, gładką, masę. Domieszaj posiekane zioła, migdały i ser. Farsz przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Pomidory umyj, przetnij na pół, wydrąż. Połówki pomidorów napełnij farszem. Zapiekaj ok.15 minut w temp. 180 st. Udekoruj resztą ziół.
Jedna porcja zawiera:320 kcal
Ile pracy to wymaga:YYŹródło: Tina