Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane ziemniaczane łódeczki"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Gotuj w mundurkach ok. 30 minut w posolonej wodzie. W tym czasie schab opłucz, osusz, pokrój w kosteczkę.
Paprykę rozetnij usuń środek z pestkami, strąk opłucz, potnij w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Kapustę opłucz, dobrze odciśnij. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę. Usmaż ją na szklisto.
Dołóż schab i smaż dalej, aż lekko się zrumieni. Wtedy dodaj kapustę oraz paprykę. Podlej sokiem jabłkowym. Przypraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 20 minut.
Ugotowane ziemniaki odcedź. Mąkę wymieszaj z 1/2 szkl. śmietany. Wlej do kapusty. Gotuj jeszcze 2–3 minuty. Przypraw solą i pieprzem.
Ziemniaki głęboko natnij. W nacięcia włóż farsz z kapusty. Polej resztą śmietany. Posyp posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Naj