Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane ziemniaki"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 389
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 389
Składniki
Cukinię umyć (nie obierać) i pokroić w drobną kostkę, pomidora sparzyć, obrać ze skóry i pociąć także w drobną kostkę. Cukinię, pomidory i oliwki wymieszać, dodać olej i doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki dokładnie umyć, odkroić wierzch i wydrążyć środki, wnętrze ziemniaków nasmarować masłem i oprószyć solą i pieprzem. Napełnić ziemniaki przygotowanym farszem i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok. 50-60 minut w nagrzanym do 200oC piekarniku, po czym zdjąć folię, przykryć ziemniaki plastrami sera i zapiec na złoty kolor. Ziemniaki dekorować listkami ziół lub świeżym koperkiem.
Dobrym pomysłem jest do ziemniaków sosu jogurtowego z czosnkiem lub chrzanem.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium