Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowany bakłażan"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9753
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 539
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9753
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 539
Składniki
Bakłażana przekrój na pół i wydrąż miąższ. Na oliwie zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem. Dołóż osolone mięso mielone.
Pomidory połącz z solą, pieprzem, papryką i cynamonem.
Wymieszaj i nafaszeruj nimi łódki z bakłażana i posyp startym serem.
Zapiekaj 20 minut w 200°C.
Czas: 50 min, 1 porcja = 330 kcal.Źródło: Kurier TV