Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany bakłażan"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 72
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 72
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Składniki
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Pieczarki umyj, osiem z nich pokrój w kosteczkę, pozostałe w plastry.
Paprykę i marchew potnij na małe kawałki.
Zioła namocz w zimnej wodzie, a następnie osusz ręcznikiem kuchennym. Drobno posiekaj.
Pieczarki i warzywa podsmaż na rozgrzanej oliwie.
Bakłażana przekrój wzdłuż na pół i wydrąż miąższ. Umieść w nim ryż wymieszany z warzywami, ziołami i częścią pieczarek. Te pocięte w plastry ułóż z boku. Całość zapiecz.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax