Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty przepis na faworki.
Miska, garnek
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 575
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 123
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22689
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 575
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 123
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22689
Składniki
Wszystkie składniki szybko razem wymieszać i zarobić - można mikserem, można ręcznie. Ciasto świetnie się łączy i współpracuje.
Następnie dla wygody dzielimy je na dwie części. Obijamy porządnie wałkiem. *To jest ta pora, żeby nastawić garnek, czy patelnię z olejem. Ciasto wałkujemy na cieńkie placki, tniemy na małe prostokąty z nacięciem po środku.
Przewlekamy przez nacięcie na raz
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Smażą się bardzo szybko .
Po usmażeniu obsypujemy obficie pudrem. Smacznego:)