Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne faworki. Idealne nie tylko na tłusty czwartek.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Mąkę, sól i cukier mieszkamy. Robimy dołek w mace i dodajemy 4 żółtka i łyżkę spirytusu. Na końcu 4 łyżki śmietany.
Wszystko zagniatamy na jednolitą masę. Uderzamy kilka razy wałkiem żeby napowietrzyć masę.
Wałkujemy masę na cienki placek. Nastawiamy garnek z olejem. Wycinamy paski, robimy dziurę w środku i przewlekamy 1 część.
Faworki rzucamy na rozgrzany olej. Powinny szybko wypłynąć na wierzch. Czekamy aż nabiorą złotego koloru. Po wyjęciu odsączamy na ręczniku papierowym.