Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Bardzo pyszny i szybki deser
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 152
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 307
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 152
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 307
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Figi opłukałem i ponacinałem na krzyż. Cukier puder wymieszałem z sokiem z cytryny , dwoma łyżkami wody i przyprawami. Gotowałem 5 min ,potem włożyłem figi i dusiłem pod przykryciem ok. 8 min. Figi przełożyłem na talerzyki deserowe. Dodałem lody -u mnie śmietankowe ( Grycan ) Polałem karmelem z duszenia fig i posypałem ziarnami granatu.