Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogródek zasypany fiołkami, dlatego proponuję zrobić fioletowy cukier puder z fiołkami.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 118
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 118
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Fiołki z ogródka należy opłukać i osuszyć, potem oberwać same płatki, resztę odłożyć. Płatki fiołków z cukrem mielimy w młynku do kawy. Taki cukier dobrze wysuszyć i możemy przetrzymywać kilka dni w słoiczku. Jak przesuszymy go w piekarniku w 50 -60 C przez kilkadziesiąt minut, możemy przechowywać dłużej.