Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14404
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 44
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 54
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 209
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14404
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 44
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 54
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 209
Składniki
W misce wymieszaj 200 g cukru razem z jajkami, dodaj mleko i aromat waniliowy. Na patelni z pozostałego cukru zrób karmel i wlej do metalowych foremek.
Foremki uzupełnij masą jajeczno-waniliową, wstaw do kąpieli wodnej. Piecz godzinę i 40 minut w 130 st. C. Jeśli masa zaczyna „rosnąć”, zmniejsz temp. do 100 st. C.
Flan jest gotowy, gdy będzie miał gęstą konsystencję. Odstaw do ostygnięcia i serwuj na zimno. Udekoruj masą kajmakową.
Czas przygotowania: 120 minut (bez stygnięcia) 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień