Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20659
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20659
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Cukinię pokrój na plasterki, paprykę (po zdjęciu skórki i odcięciu gniazd nasiennych) w paski, szalotki w piórka. Usmaż je na maśle ze szczyptą soli. Pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę.
Liście szczawiu zblanszuj. Warzywa przełóż do formy do zapiekania. Śmietanę połącz z jajkami i serem, dopraw do smaku. Wylej na warzywa i gotuj w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Gotowy flan oprósz świeżo zmielonym pieprzem i oregano.Źródło: Show