Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, tak wiem że flapjack robi się z dodatkiem masła i golden syrup, ale moja wersja tego brytyjskiego przysmaku jest dużo prostsza i o niebo lepsza niż orginalny batonik. Batonik bardzo, bardzo słodki i kaloryczny, ale czasem warto zgrzeszyć. Dla mnie flapjack jest najlepszy dopiero za kilka dni kiedy posiedzi troszkę rozkrojony w temperaturze pokojowej i lekko stwardnieje.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
Do miski wrzucamy płatki owsiane, a do nich dodajemy mleko skondensowane. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy.
Gotową masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia małą blaszkę ( u mnie kwadratowa).
Wyrównujemy. Blaszkę wrzucamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Na następny dzień kroimy masę na małe prostokąty.
Smacznego !!!