Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frittata z ziemniakami i chorizo"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Składniki
Ziemniaki pokrój na grube plastry, cebulę obierz i pokrój w półplasterki.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzej olej, a następnie połóż na nim ziemniaki i cebulę. Smaż na niedużym ogniu przez około 5 minut. Następnie przełóż ziemniaki oraz cebulę z patelni na sito, osącz z oleju.
Na patelnię dodaj nieco oleju, rozgrzej i obsmaż na nim pokrojoną w plastry paprykową kiełbasę.
W większej misie rozmieszaj szybko jajka, dodając do nich szczyptę soli oraz pieprzu. Dołóż plastry ziemniaków, cebulę oraz kiełbasę i dokładnie wymieszaj. Wlej na patelnię i smaż na małym ogniu. Gdy masa jajeczna się zetnie, obróć frittatę na drugą stronę (pomagając sobie np. dużym talerzem) i dosmaż na złoto.
Następnie gotowe danie szybko przełóż na duży talerz, pokrój je na porcje i od razu podawaj (możesz dodatkowo udekorować gotową frittatę świeżą, posiekaną na średnie kawałki natką pietruszki, trybulą lub cienkim szczypiorkiem).
Aby frittata nie stygła, możesz podać ją na patelni, stawiając ją na żaroodpornej podkładce.Źródło: Świat kobiety