Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trójkolorowy deser.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 65
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 65
Składniki
Żółtą galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wlewamy do pucharków i studzimy. Wkładamy do lodówki, aby stężała.
Żelatynę dokładnie mieszamy z mlekiem. Podgrzewamy, nie dopuszczając do zagotowania, cały czas mieszając. Studzimy i wylewamy na warstwę żółtą. Ponownie wstawiamy do lodówki.
Niebieską galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy i wylewamy na warstwę białą. Ponownie chłodzimy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną.