Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka czereśniowa"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 73
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 79
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 213
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 73
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 79
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 213
Składniki
Owoce rozmroź i lekko osusz. Galaretki rozpuść w litrze wody, dodaj większą część czereśni lub owoców leśnych i schłodź. Resztę odłóż.
Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą. Wylej tężejącą galaretkę z owocami i wstaw na minimum godzinę do lodówki.
Odłożone owoce maczaj w białku, a następnie w cukrze. Udekoruj nimi tężejącą galaretkę.Źródło: Takie jest życie