Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koszt jednej porcji tego pysznego deseru to tylko 1 zł.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 197
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 197
Składniki
Czereśnie umyć, osuszyć, wydrylować. Porzeczki umyć i dokładnie osuszyć, maczać w białku, usunąć nadmiar i posypywać cukrem, odłożyć do dekoracji. Galaretki rozpuścić w 1 lt. wody, dodać czereśnie i schłodzić. Długa foremkę wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami wyłożyć do foremki i wstawić na min. 1 h. do lodówki. Dekorować porzeczkami.