Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,letnia galaretka na zimowe dni i nie tylko.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Zaparzamy 0,5 l. bardzo mocnej herbaty,którą następnie przestudzamy.W herbacie rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.Kiedy płyn będzie zimny,dodajemy sok z pomarańczy i cytryny oraz cukier do smaku.Wlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki.Stężałą galaretkę dekorujemy bitą śmietaną.
Smacznego!