Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka na maślance z cytrynową nutką"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8545
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 174
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 455
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8545
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 174
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 455
Składniki
Porzeczki przebierz, opłucz, osusz. Kilka odłóż do dekoracji, a resztę poodrywaj od gałązek.
Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody. Odstaw na kilka minut, aby spęczniała. Następnie rozpuść ją, podgrzewając. Maślankę przelej do miseczki. Roztrzep widelcem razem z cukrem oraz sokiem i skórką cytrynową. Ostrożnie połącz z żelatyną i wstaw na ok. 10 minut do lodówki. Kiedy galaretka zacznie tężeć, dodaj do niej porzeczki. Całość dobrze wymieszaj i rozlej do szklaneczek.
Deser wstaw do lodówki, by stężał. Przed podaniem udekoruj go odłożonymi gałązkami porzeczek waflami oraz miętą.
20 min; Porcja: 230 kcal; Cena porcji: 2,60 zł.Źródło: Naj