Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser. Polecam każdemu kto ma ochotę na odrobinę czegoś słodkiego.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7448
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 167
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 364
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7448
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 167
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 364
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować, część zostawić do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem.
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku, połączyć z pulpą śliwkową i przełożyć do stożkowych foremek.
Schładzać min. 1 h.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem.
Galaretki wyjąć z foremek i podawać udekorowane śmietaną, miętą i cząstkami śliwek.