Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka z groszkiem w kształcie jajek"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Jajka sparz. Rozbij łyżeczką spód (czyli szerszą część) i wylej surowe jajka. Skorupki umyj, ponownie przelej wrzątkiem i odłóż.
W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Odstaw do ostygnięcia, po czym wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
Wydmuszki umieść w wytłoczce na jajka. Napełnij je do 2/3 wysokości pokrojoną w drobną kostkę szynką, odlanym z zalewy groszkiem i ugotowaną, pociętą w półplasterki marchewką.
Zalej całość zimnym bulionem i wstaw do lodówki na noc do stężenia.
Następnego dnia obierz galaretkowe jajka i rozłóż je na półmisku.Źródło: Kurier TV