Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Melona obieramy i kroimy w kosteczkę. Następnie miksujemy blenderem. Zmiksowaną masę przecieramy jeszcze przez sitko. Listki żelatyny po kolei zanurzamy w zimnej wodzie. Zostawiamy na 7 minut. Następnie wodę odlewamy, listki wyciskamy w dłoni. Dolewamy ok.100 ml gorącej wody i mieszamy łyżką. Wlewamy do soku z melona. Mieszamy.
Z jednego melona wyszło mi prawie 1 litr soku. Zużyłam 12 listków żelatyny. Pod galaretką z melona jest zwykła galaretka pomarańczowo-cytrynowa. Podajemy schłodzone. Smacznego :)