Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galaretka z owocami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 140
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 140
Składniki
Galaretkę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Dopraw sokiem z cytryny. Włóż puchary do misek i przechyl je ukośnie. Połowę galaretki wymieszaj z malinami, wlej do pucharów i poczekaj, aż stężeje.
Resztę galaretki wymieszaj z kawałkami ananasa i wlej do pucharów. Wstaw do lodówki do stężenia. Specjalną łyżką nałóż gałki lodów na galaretkę. Udekoruj malinami i podawaj.Źródło: Na żywo