Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gdańskie śledzie marynowane"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 28
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 322
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1098
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1539
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 28
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 322
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1098
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1539
Składniki
Śledzie namocz w mleku przez około 2 godziny. Gdy jeszcze się moczą, zblanszuj pokrojoną cebulę i odstaw ją do ostudzenia.
W rondelku wymieszaj zalewy i po zagotowaniu zostaw jeszcze na małym ogniu na kilka minut, aby przeszła smakiem przypraw. Następnie odstaw do wystygnięcia.
Śledzie osącz, poukładaj na przemian z cebulą w dużym, szklanym słoju, po czym na końcu zalej je ostudzoną zalewą – tak, aby zakryła wszystko.
Następnie słoik zamknij, po czym odstaw do lodówki na około 2-3 dni.
Gotowe śledzie podawaj z ulubionymi dodatkami – np. korniszonami, sosem śmietanowym, musztardowym lub koperkowym. Serwuj ze świeżym chlebem.Źródło: Świat kobiety