Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gniazdka wiedeńskie parzone"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Czas przygotowania 35 minut. Cena jednej sztuki 0,50 zł
Z pergaminu wycinamy 24 kwadraty o wielkości 5 x 5 cm, każdy lekko smarujemy olejem.
Wodę z masłem i szczyptą soli doprowadzamy do zagotowania w dużym garnku. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i wsypujemy przesianą mąkę. Energicznie mieszamy, aż gładkie, bez grudek ciasto będzie odstawać od ścianek naczynia. Studzimy. Cały czas mieszając, dodajemy po jednym jajku.
Ciasto przekładamy do szprycy lub rękawa cukierniczego. Na kawałki pergaminu wyciskamy ozdobne gniazdka. Wrzucamy, papierem do góry, na rozgrzany olej. Po chwili usuwamy papier, gniazdka dosmażamy z obydwu stron. Ciepłe lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem.Źródło: Rewia