Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gnocchi dyniowe z szałwią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 34
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 34
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 71
Składniki
Dynię piecz ok. 50 min w 180°C. Obierz ze skórki, rozdrobnij widelcem na miazgę. Ostudź. Purée z dyni zagnieć z mąką, jajkiem, szczyptą soli i pieprzu.
Z ciasta uformuj wałki, pokrój na kawałki o długości półtora cm. Każdy spłaszcz widelcem. Klus ki włóż do lekko osolonej wody. Gdy wypłyną, gotuj 3-4 minuty.
Masło stop na patelni. Dodaj listki szałwii, podsmaż. Polej gnocchi, od razu podaj.Źródło: Chwila dla Ciebie