Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 198
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 198
Składniki
Sypkie składniki takie jak mąka, proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier waniliowy mieszamy w osobnej misce.
Oddzielamy żółtko i białko do osobnych misek, białko miksujemy na sztywną piankę. A żółtko miksujemy z mlekiem po czym dodajemy do niego suche składniki i też miksujemy.
Ubite białka ostrożnie mieszamy z resztą składników, aby otrzymać ciasto. Ciasto można nakładać ostrożnie do rozgrzanej gofrownicy, po czym piec aż uzyska brązowy kolor. Gofry najlepiej podawać z owocami i bitą śmietaną. Smacznego