Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny testowany przepis na gofry, córka stwierdziła, że najlepszy, gofry są chrupiace ale nie suche, z tej proporcji wychodzi 10 gofrów
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 236
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 236
Składniki
1. do miski dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, mleko, wodę i olej, wymieszać mikserem, ubić pianę z białek, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać, odstawić na 5 min, 2. gofry pieczemy w posmarowanej olejem gofrownicy, ja piekłam 6 min, na 4 zakresie (wszystko zalezy od urządzenia, olejem smarujemy tylko jeden raz, na poczatku pieczenia), 3. podajemy z dowolnymi dodatkami, smacznego