Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i słodkie ;D I jest z gazetki Barbie
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 25
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 139
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 25
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 139
Składniki
Wymięszaj masło i cukir. Dodawaj po kolei, nie przestając mieszać, przesypaną przez sito mąkę, sól i jajka. Pozostaw ciasto na 10 minut. Wlej 1-2 łyżki ciasta na rozgrzaną gofrownicę i zamknij pokrywkę. Upieczone na złocisty kolor gofry wyjmin i ostudź.
Wskazówka: Możesz zrobić wieżę z gofrów, pokrywając kolejne warstwy owocami i bitą śmietaną.