Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 12
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 12
Składniki
Wszystkie składniki czyli jajka, mąka, tłuszcz cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia sól po kolei wrzucamy do miski dokradnie mieszamy. Następnie dolewamy tyle mieka, aby uzyskać ciasto gęstsze niż na naleśniki. Odstawiamy przygotowane ciasto na ok. 30 min.
Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy olejem.
Przygotowane ciasto nalewamy na gorąca gofrownicę (ok. trzech łyżek), zamykamy i pieczemy 3 - 5 min.
Gofry podajemy na ciepło posmarowane dżemem ...
.... lub posypujemy cukrem pudrem (wg uznania). SMACZNEGO !.