Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gofry z lodami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Jagody zagotować, odparować, ostudzić. Zmiksować z aromatem i sokiem z połowy limonki. Żółtka ubić z cukrem na puszysto. W garnku zagotować śmietankę z mlekiem, wlewać powoli do ubitych żółtek, dodać pulpę jagodową, wymieszać, wystudzić, przełożyć do szklanego naczynia, mrozić 12 godzin. Po tym czasie masę zmiksować i znów mrozić. W ciągu godziny miksować 5 razy i lody gotowe.
Masło roztopić, wystudzić. Jajka umyć, oddzielić żółtka. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Do miski wlać mleko, roztrzepane żółtka, cukier, szczyptę soli, masło, mąkę, proszek. Masę zmiksować, wymieszać z pianą. Gofry piec w gofrownicy dobrze wysmarowanej olejem, bo inaczej będą przywierać.
Deser udekoruj bitą śmietaną. Jeśli nie masz czasu na ubijanie śmietanki z cukrem, sięgnij po gotową, w sprayu.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium