Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki gryczane w sosie pomidorowym"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 73
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 73
Składniki
Liście kapusty przelej wrzątkiem.
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie z listkiem laurowym i zielem angielskim. Odlej ją po 20 minutach i wymieszaj z masłem.
Posiekaną cebulę zeszklij na oliwie. Dodaj mięso mielone i dopraw całość solą oraz pieprzem. Podsmażone połącz z kaszą.
Na środek każdego liścia nałóż farsz – i zwiń.
Umieść gołąbki w garnku z grubym dnem, po czym zalej je bulionem.
Po 40 minutach gotowania zagęść potrawę przygotowanym sosem pomidorowym.
<strong>Przepis nadesłała: Iwona Zalepińska</strong>Źródło: Kurier TV