Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki w botwinie"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Ryż gotuję w osolonej wodzie ok. 10 min. Studzę. Liście botwiny myję, blanszuję ok. 3 min we wrzątku. Mięso mielone mieszam z ryżem, doprawiam solą, pieprzem, papryką.
Na każdy liść botwiny nakładam po porcji (ok. łyżki)farszu, liście zwijam.
Gołąbki układam ciasno obok siebie w naczyniu żaroodpornym zalewam bulionem z suszonymi warzywami, duszę 20 min. Odkrywam naczynie, zapiekam 15 min.
Są też bardzo smaczne z sosem, na przykład pomidorowym z czosnkiem. Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Kobieta i życie