Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z grochem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10440
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 257
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10440
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 257
Składniki
Groch i kaszę ugotuj w osobnych garnkach. Cebu lę pokrój w kostkę i zrumień na dobrze rozgrzanym oleju.
Z kapusty wytnij głąb. Włóż główkę do lekko osolonego wrzątku. Sparz, wyjmij i oddziel liście.
Groch i kaszę połącz z cebulą, majerankiem oraz solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz nałóż na liście i zwiń w gołąbki. Ułóż je w dużym garnku.
Gotowe gołąbki zalej połową wywaru warzywnego i duś na małym ogniu.
W rondelku stop masło, dodaj mąkę i zasmaż. Rozprowadź z wywarem i dodaj koncentrat. Dopraw solą, pie przem i cukrem.
Pod koniec duszenia wlej sos do gołąbków.Źródło: Telemax