Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z kaszą jaglaną i rodzynkami pod serem"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5908
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 57
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5908
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 57
Składniki
Liście kapusty gotuj 2 minuty w osolonej wodzie. Osącz, ostudź, zetnij twarde końce.
Kaszę jaglaną ugotuj w osolonej wodzie. Rodzynki namocz w wodzie, osącz. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Olej rozgrzej w garnku, podsmaż warzywa. Dodaj rodzynki, kaszę i orzechy, wymieszaj, przypraw do smaku. Farsz ułóż na liściach. Zwiń, formując gołąbki.
Sos: czosnek posiekaj, wymieszaj z pomidorami, przypraw do smaku oregano, solą i pieprzem.
Olej rozgrzej w rondlu, wlej 4 łyżki sosu. Ułóż gołąbki, wlej połowę sosu. Duś pod przykryciem 15 min, podlewając sosem. Pod koniec duszenia przykryj plastrami sera.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 3, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie