Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zima i święta są tuż za rogiem, warto rozgrzać się jakimś gorącym napojem. Moją ulubioną opcją jest gorąca czekolada, w tym wypadku w wydaniu włoskim.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 143
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 292
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2933
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 143
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 292
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2933
Składniki
Czekoladę kroimy na drobne kawałki i wrzucamy do rondelka z odrobiną mleka. Płomień pod rondelkiem powinien być średni.
Dodajemy cukier i kakao i zaczynamy wszystko mieszać aż do rozpuszczenia się czekolady.
W międzyczasie mieszamy skrobię kukurydzianą i z małą ilością mleka.
Kiedy nasza czekolada już się roztopiła, dodajemy resztę mleka (powoli) ciągle mieszając. Naszą mieszankę ze skrobii również dodajemy.
Kiedy wszystko zgęstnieje przelewamy czekoladę do kubka i dekorujemy bitą śmietaną.