Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Granaty z marsalą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 406
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 406
Składniki
Cienkim ostrym nożem przebij łupinę granatu, docierając do środka owocu. Następnie chwyć owoc oburącz i przekręć w przeciwnych kierunkach, rozrywając go na dwie części.
Dwoma łyżkami schłodzonej marsali polej cztery połówki, by płyn dotarł do szczelin owocu.
W małym garnku z podwójnym dnem utrzyj dwa żółtka z cukrem na gęsty kremowy kogel-mogel.
Dodaj pozostałe 55 g wytrawnej marsali i dokładnie rozpuść ją w masie jajecznej.
Postaw rondel nad garnkiem z gotującą się wodą i ucieraj mieszaninę ubijaczką, aż powstanie gęsta, lśniąca masa.
Wylej połowę ciepłego sosu na talerzyki i ułóż na nich dwie połówki owocu. Resztę sosu podaj w sosjerce, aby polać owoce tuż przed jedzeniem.Źródło: Olivia