Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Migdały, pistacje, bułkę tartą, cynamon i cukier dokładnie wymieszaj. W brytfance rozłóż papier do pieczenia i arkusz ciasta filo. Posmaruj go masłem wymieszanym z olejem i przykryj kolejnym arkuszem. Posyp mieszanką orzechową i przykryj dwoma płatami ciasta (posmarowanymi masłem).
Rób tak, aż do skończenia się mieszanki. Ostatni płat na wierzchu posmaruj masłem wymieszanym z 1 łyżką ciepłej wody. Ciasto pokrój w romby i piecz 30 minut w temp. 150°C. Wodę zagotuj z cukrem i sokiem z cytryny. Dodaj miód i wodę różaną. Syropem zalej zimną baklawę i odstaw na 5 godzin.Źródło: Na żywo