Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grecki deser z truskawkami"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Rolada będzie się jeszcze bardziej truskawkowa, jeśli 20-30 dag owoców zmiksujesz i musem polejesz ciasto tuż przed podaniem. Do musu możesz wlać białe słodkie wino.
Żelatynę przygotuj według prze pisu na opakowaniu. Jogurt grecki zmiksuj z połową cukru pudru, wlej 2/3 przygotowanej żelatyny, zmiksuj. Masę rozlej do pucharków.
Truskawki umyj, oczyść z szypułek, posyp pozostałym cukrem pudrem, zmiksuj na gładki mus. Dodaj pozostałą żelatynę, wymieszaj. Musem polej masę jogurtową. Deserki wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem udekoruj truskawkami i listkami mięty.Źródło: Chwila dla Ciebie