Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowane szparagi z wędzonką i serem"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5373
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5373
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 51
Składniki
Zagotuj w garnku wodę. Posól. Umyj szparagi, odetnij końcówki, a jeśli łodygi są zgrubiałe, obierz je.
Wrzuć szparagi do wrzątku, wyjmij po 2-3 minutach. Osusz.
Pokrój ser na możliwie długie paski. Owijaj nim po 3 szparagi, tworząc pęczek. Na koniec owiń szparagi plasterkiem wędzonki.
Rozgrzej patelnię grillową. Układaj na niej przygotowane pęczki szparagów i podsmażaj z każdej strony, aż nabiorą rumianego koloru.
Podawaj skropione cytryną i oliwą.
Do tej potrawy możesz przygotować sos, np. jogurtowo-czosnkowy. Będzie aromatycznie!
Czas przygotowania: 10 minut • 4 porcje • 335 kcal/porcja • koszt: 6 zł/porcja.Źródło: Olivia