Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grillowany arbuz?! Tak! Pyszny, lekki deser z grilla w połączeniu z miodową fetą, orzechami, przełamany ciemnym sosem sojowym. Do tego świeża mięta i idealny, letni deser gotowy. Świetnie sprawdzi się jako kropka nad i po głównych daniach.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 187
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 615
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 71
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1582
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 187
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 615
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 71
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1582
Składniki
Arbuz kroimy na plastry grubości około 1 cm.
Każdy plaster smarujemy oliwą z oliwek z obu stron oraz miodem (2 łyżki).
Plastry arbuza smażymy bezpośrednio na ruszcie z grilla po 2/3 minuty z każdej strony, aż się przyrumieni oraz zmięknie.
Listki mięty drobno kroimy, orzechy włoskie kruszymy na mniejsze kawałki. Fetę mieszamy z pozostałym miodem (2 łyżki).
Grillowanego arbuza podajemy posypanego miodową fetą, pokrojoną miętą oraz orzechami. Wierzch skrapiamy ciemnym sosem sojowym. Podajemy na ciepło choć na zimno też świetnie smakuje.